Friday, July 27, 2012

ada ape je pun -.-

 Bismillahirohmanirohim ..
Assalamualaikum ?

di hujung bulan juga mood aku nak menaip dtg . aku pun x paham asal.
semua org post pasal puasa , aku je belum lagi even dah seminggu
sehari puasa . hehe . maaf ye kawan kawan . rase fresh plak 
menaip keyboard nie pagi pagi sabtu nie :)
*Alhamdulillah . k , dah ckup lah .

now actually , aku nak story pasai apa je tu ?
aku pun x sure asal aku nak post pasal ni mybe sbb aku asyik nampak 
gambar dia je kat dinding bilik aku kot -.-
itu pasal lah nak post pasal dia ..
eh , bukan dia .. tapi mereka :) siapa diorang je pun -.-
haha , actually beloved indie band aku wei .
siapakah mereka ?


HUJAN band. kenal diorang tak ? sure lah kenal kan ? tak tau pasal diorang ?
meh aku intro lebih pasal diorang ni :)

memula aku bagi lah aku intro dulu sape org yg terkandung dalam band ni.
hujan band di huni oleh of course manusia yg paling aku minat dalam band ni ,


Noh Salleh - Vokalis,Gitar.

Hezry Hafidz "AG Coco" - Gitar Utama (blakang tu)
Azham Ahmad "Ambobzeela" - Dram (rambut kerinting)
Dimas Santoso - Keyboard (spec putih)
Izzat Huzaini - Bes Gitar (botak itu )


more info pasal diorang ..

terwujudnya band hujan nie pada tahun 2006 .
lama sudahh dalam industri nie . nie dah 2012 haaa, kira lah berapa tahun dah tu kan ?


genre music : rock alternatif .

ape tu rock alternatif iaitu membikin lagu lagu yg berunsur indie .
apa itu indie ? haha . bebas tetapi titik berat mereka more kpd malay songs .
menarik lagi tajuk lagu diorang pelik,ringkas dan menarik . aha . 
k, aku list out antara lagu lagu diorang eh , korang decide sendiri .. 

Luka Mana  , Papa Mama , Lonely Soldier Boy , Sedih ,  Neon ,
Bila aku sudah tiada  , Pagi yg gelap ,Hampir , Kotak hati ,
Walaupun jauh , Aku yg asing ,Bagaikan matahari ,Muda , Kasihan ,
Kita tak peduli  dan bnyak bnyak lagi lah :)
(so, ini lah salah satu daya tarikan magnet mereka untuk aku , tajuk lagu yg simple and menarik )
lirik pun ringkas , citer pasal kehidupan semasa kita . sungguh feel kalo dengar .

lagipun, diorang nie tulis lagu sendiri , creat muzik sendiri , termasuklah melodi
semua tu .. and more lagi best pasal diorang , diorang betul2 start dari bawah :)


haa, itu lambang baru diorang .. dah ade petir beb .
dari payung ke petir . haha . after diorang dah menang beberape awards :)
diorang penah tercalon dalam anugerah :

Anugerah Industri Muzik AIM 16 (2009)
(Album Rosk Terbaik dgn Lagu Terbaik)
Bila Aku Sudah Tiada
then , dicalonkan dalam banyak ketagori dalam AIM 17 and 18 
Anugerah Planet Muzik , Anugerah Juara Lagu ,
Anugerah Bintang Popular Berita Harian  dan Anugerah Shout !
Album :
dah ada 4 beb !


HUJAN (1st Album)
2008
Mencari Konklusi (2nd Album)
2009


Lonely Soldier Boy (3rd Album)
2010

Album ke-4 dalam pembikinan.

okay , rasanya mcm dah bnyak je info aku share pasal diorang nie.
bagi aku gossip liar pasal diorang tu aku ambik point skit skit je , sbb aku minat muzik diorang ..
tambahan lagi diorang ni bukan buat show kat Malaysia je , diorang penah jejak
antaranye  lah kan Oxford Bar Manchester , Zanzibar Liverpool and adalah lagi beberape tempat lain .
bawak Malaysia p sane wei,bangga skit . haha .

okayyy,guys.. tu je lah kot yg rasanya info yg dapat di share kan .
so, minat lah artis atas dasar bakat k , jgn tengok paras rupa saja.
paras rupa tu , bonus :)

actually bnyak lagi indie band yg dah tertubuh .
Bunkface, Estrella , Bittersweet , Melastik Bintang , Disagree , Couple ..
eishh , banyak lagi lah , semua creat muzik sendiri dgn bebasnye .
caya lah korang !

k lah . tata !
Assalamualaikum .
eh , last last , love you Hujan !
haha .sumber dari : Wikipedia .

thankyou .








Sunday, July 22, 2012

Lirik lagu cerita sebenar ..



Assalamualaikum .

hai hai ! Lama dah tak menaip kat blog nie ,
last aku menaip before upu keluar
 .. so, skrang upu pun dah keluar..
nanti aku post pasal upu tu ye :)
aku jalan jalan kat youtube tadi , skali jumpe lagu nie ..
haha . aku taktau nape aku nak share kat blog nie .
ade kena mengena dgn aku ke ? lagu nie citernye kira dia suke
someone dalam diam :) *doa pada Nya saja yg aku mampu 
and 'stalk his profile'(tanpa dia tahu) alohaiii , jiwang mak .hahaha .
ending lagu nie .. 'adakah cinta di balas..' so, doa aje lah . haha.
mungkin lagu nie  untuk diorang yg  dah   break ? tu aku tak tau . haha.
ape pun , enjoy lah lagu nie .
sape suke layan lagu acoustic version,lagu nie memang ngam



Saturday, June 30, 2012

satu word je , 'cuak' !

Assalamualaikum .
hye blog ! ketemu lagi . Alhamdulillah bnyak lagi oxygen yg boleh aku
sedut pada hari ini . hehe , maknanye Allah bgi kesempatan boleh 
bernafas lagi :)

july dah dtg lah kawan kawan ,
seriously .. aku sgt cuak ,cuak !
tau kah anda ape itu cuak  ?  iaitu perasaan takut .
why should like this ? sbb result UPU akan keluar dalam masa 
terdekat nie , penentu masa depan aku . eh , x de lah penentu sgt..
haha , kalo x dapat U awam pun , bole apply sambung study tempat lain..
tapi kat UPU nie lagi better lah .
haha , aku bukan nak citer advantages sambung U awam :p

okay , now aku kena setting mind , kalo lah x dapat ..
aku rasa macam nak terus keje , kawan aku kata ngam gak terus keje ..
hehehe . tapi tak tau lah tu kan , if ada rezeki sambung degree ..
sambung lah dulu .. hewhewhew.


haha , don't worry be happy .
InsyaAllah .
rezeki , jodoh , ajal semua Allah yg tentukan ,
kalo DIA tak beri mesti bersebab :)
ada org banyak kekangan yg diorang hadapi ..
contoh , dapat offer study tapi x dapat nak sambung sbb x de duit , sbb jaga mak
ayah diorang sakit, bukan kah .. jaga parents tu lebih sweet ?
hehehe . btw , pilihan semua kat tgn masing masing .
now , aku berserah saje lah . rezeki masing masing , tipu lah kalo aku 
x terkilan if kawan aku dapat U , aku x dapat kannn :)
but,it's okayyy .


ok, take a smile !
InsyaAllah , ade rezeki adalah !
amin !
jom sama sama doa :)

k, Assalamualaikum !



Thursday, June 28, 2012

Alhamdulillah,selesai lagi sorang abang ...

Assalamualaikum .

Alhamdulillah blog dapat bersua kau lagi . di petang khamis yg mulia nie ..
aku nak bukak story pasal abang aku yg second dah selamat bertunang :)
Alhamdulillah , bersyukur sgt kenduri berjalan dgn lancar ..
air sentiasa ada , cuaca pun okay :)
*bersyukur . tengok lah serba sedikit gambo yg ada nie ..
aku pun x sempat nak snap pictures bebanyak ..sbb terasa rushing 
sangat masa majlis -.-
*thanks lah untuk cousins aku yg sempat snap gambo :)



aku terpesona and terkesema *hamboi . tengok mini pelamin ehh ..
comel , tapi pink -.- burrr ..
hahaha, btw kak wanie sefamily  thanks a lot haa :)





tu je lah yg sempat aku ambik dari fb cousin aku .
tunang je , tak yah meriah sgt .. bak kata org lah .
hewhew :)



haaaaaaaa, ini lah mereka . marilah doakan mereka semoga jodoh
berpanjangan . heehee.
sbelah kiri bakal sis in law aku yg second .
lawak dia nie .. hak hak . kepala gile gile .
kanan tu abg syg aku yg second , bhaha :)
*take care of her properly ngah !
anda khalifah !
semoga korang berbahagia untill Jannah !
amin .

berlansung pada 22 june 2012
rumah kak wanie, 23 june 2012 (birthday dia katanye)
25 june , birthday abg aku tu pulak ...
how sweet diorang nie .. hahaha .

thanks a lot untuk mak , abah , saudara mara iaitu warga WHN !
hehe , mekasih korang korang sume .
Alhamdulillah !


Assalamualaikum <3






Friday, June 8, 2012

selamat lah berselamat . hakhak :D

Assalamualaikum . hi ! selamat hari jumaat . aku suka ari jumaat
taktau lah , rasa macam free je . hehe . ok now tajuk aku tu
dah macam ape je -.-
actually nak wish Birthday ! dekat sape ? sape ?
adalah secret admire aku . dia sgt cool wei . tak caye ? jap lagi aku
story pasal dia .
entry nie khas , special , istimewa untuk ....


atau nama yg lebih indah ialah..
Rafnornadiah binti Razali  :)

nah nah kek !

dia pun dah bersusah payah buat entry untuk aku untuk birthday aku ari tu ,
tidak salah kalo aku reply entry dia tu kan kan ? so ucapan aku :

- semoga kau berjaya dunia dan akhirat sana kelak kak , sana lagi kekal .
ehh , jap jap even kitorang sebaya , aku lagi selesa panggil
dia 'kak' . x tau asal -.-
ok , sambung ...
-before tu , selamat hari lahir yg ke-20 tahun ! 
dah 20 tahun dah anak en.razali nie .
*padahal aku pun sama -.-
-hope kau dapat susun hidup dgn lebih sempurna pasnie , hope kau dapat 
U mane yg kau apply ,bersama kos yg kau nak :) amin ! 
kalo kos yg kau x nak pun , tanam minat k , tapi ..In sya Allah , 
dgn pointer yg tinggi tu , bole tuuu :)
-hope kau dapat bakal khalifah hidup kau yg baik macam kau , amin !
ape lagi ek ?
- hope kau sentiasa happy dgn life kau dgn family kau yg sgt sygkan kau .. 
aku nampak kasih syg korang , bahagia sungguh ! 

aku harap kau akan sentiasa sebut nama aku dalam doa kau kak :')
aku nurul hashikin binti samah , mohon doa agar .. berjaya dunia akhirat ..
dapat sambung degree and jumpe jodoh yg terbaik . tq !

aku harap , even entry nie simple .. tapi bermakna lah untuk kita <3
take care dear ! last word , iloveyou ! 
*words yg tak penah aku ckp kat dia . hewhew :3



ini lah kami , aku suke picture nie sbb time nie kak ,
senyum kau sgt lah manis . hehe :)
okayy , pic nie pulak sbb aku suke ..
time study pun nak posing .. nie time BM kot -.-
btw , kak time study dgn kau esp. time goe ..
even duduk belakang .. slalu gak kena attack !
haha . berkat tu ...


okay , aku akan simpan memori kita kak !
even pictures yg di view nie dua pictures saja ,
 tapi sgt bermakna bagi aku .
aku je rasa ape yg aku rasa . hehe :)
jap jap before tamat , date birthday dia 5 june 1992 :)

alright , tata !
Asslamualaikum :')









Sunday, May 27, 2012

masa depan ke masa belakang

Assalamualaikum .
salam sejahtera , salam 1 Malaysia . *humboii ken main . haha.
adakah tajuk statement ataupun persoalan ? sbb takde ape ape
simbol pun yg aku letak after word 'belakang' tu  -_-
sama sama renungkan . sbelum meneruskan pengembaraan ini , 
aku menaip nie tanpa mood yg bersungguh sungguh nak updates act ,
tapi aku ade bnde je nak luah , tapi tak terluah .. aku taip je nie ape yg aku
rasa ape yg aku nak taip . kalo boring sorry .

...............................................

hari nie , terdetik kat dalam pemikiran aku yg buatkan aku takut nak hadap 
hari hari yg mendatang , tahukah anda amende tu ?
masa depan jawapannye .. serious, aku dah fikir .. ape yg akan terjadi kalo
umur aku dah mencecah 25 tahun nanti ?  aku still lagi menunggu offer UPU .
Ya Allah aku harap sgt dapat aku sambung degree , hari demi hari yg aku lalui ..
sgt merunsingkan aku plus sgt takut . aku dah 20 tahun ! aku dah 20 tahun !
ohhh , umur nape berjalan dgn cepat sgt ? jangan lah berlari .. slow jog ckuplah.
tak pun jalan lenggang kangkung dah lah .. sbb aku nak susun hidup 
baik baik  -_- '



ape yg dah aku buat dan akan aku buat ???
sila lah jawab . hum , sape nak jawab tu .. wei wei kin ko sedar lah diri tu... 
okay ? aku berdoa , hope aku dapat lah susun hidup aku dgn lebih sempurna pas nie ..
kawan kawan , yg ada kat sekeliling pun cukup buat aku tercabar ..
huh aii , tak pe lah.. aku percaya dan yakin Allah sentiasa susun bnde baik untuk aku !
ehh , dan hamba hambaNya yg lain. amin :)

Allah sentiasa berikan ape yg kita perlu :')
Ya Allah , terima kasih !

doa sama sama jom ! :)

ok lah , Assalamualaikum .

Friday, May 11, 2012

ceritera kawan :)

Assalamualaikum . hye !
lama , berkurun , berabad dan bertahun lamanye.. rasa tidak menaip .
k, tu diibaratkan saja okay . *dah ngarut. k, stop .
wahai kawan kawan , pe habaq sume ? hope sume okay dgn life memasing .
badly aku miss member member teknik . huh .
tak terkata rindu itu . tambah lagi dgn dak dak form 6 yg entah kemana je korang ..
sibuk keje , sibuk jaga anak ke .. sibuk tanam anggur ke ..
entah berangan nak kahwin dah ke .. hahaha.
memacam lah , tapi yg sure korang mesti carik income untuk
 futher study kan ?
btw, bagus lahh tu.. untuk mudahkan parents gak kan ..
btw, ada yg keje mlm tu aku tabik lah , org tido korang keje .. org keje korang tido.
haha. pun bolehh lah kan , x de hal tu . hope kita sama sama gapai impian .

gamba hiasan semata mata .

amin .. nilai member bagi korang ape ? cuba fikir dgn tenang .
hehe . aku bagi masa 5 minit , sila list out kan sekarang..
..............................................



okay , ape salah satu nye ? surely korang nak member yg saling ada time susah kan ?
mesti punya lahh , x de time senang pun x de hal . 
tu lah kebiasaannye .. tol x ?
time susah mean? time ada masalah lah , masalah ape ? duit ? cinta ? family ?
masalah dgn diri sendiri pun ada kadang kadang .
 hah , x di nafikan :)
chill lah dunia nie besar .. macam macam bnde yg bole kita 
hadap dan kena hadap..
tapi caya lah , sume tu buat kita jadi matang . aku yg dah 20 nie pun rasa still macam 
kanak kanak kadang kadang.. tapi bila sedar balik , 
macam macam bnde gak aku dah lalui .
macam macam org dah aku jumpe , hahaha. lawak jap , bagi siapa yg hidup
tak 'jejak bumi'  :) rugi lah korang jadi hipokrit . hewhewhew~
tapi bila hadap org cam nie , bnyak jugak bnde yg dia ajar kita,
terima kasih beb . haha.


yes , kawan bukan lah di nilai bape lama kita kenal ..
kawan ialah ada sentiasa kita susah dan tak penah 
tinggalkan kita kalo kita..
jatuh jauh .. lagi satu , yg parah sekrang , memilih member .
errr -.- perlu ke ? i mean , pilih member yg cun or jambu or 
seangkatan dgn nye .. je jadi member ..
menjamin ke adik, abg ,kakak ? hahaha.
suke hati lah . kalo aku , aku bedal je kawan sape sape ..
bonus lagi kalo dapat yg sekepala memang syok . hewhewhew.
pastu dapat pulak yg ada chemistry .. memang best :)

btw, aku bersyukur dgn ape yg Allah dah kurniakan kawan kawan yg
ada kat sekeliling aku skrang . sgt indah hidup aku skrang ..
warna warni . hehehe :)
Alhamdulillah .



bnyak pulak dah aku bebel pasal kawan nie ..
korang nilai sendiri lah kawan macam mane yg elok di ajak berkawan .
kawan sgt penting bagi pengaruh kalo jauh dari parents,
 bagi adik adik yg baru kenal dunia luar tu ..
jgn shocked culture sudahh , relex saja k ? 
pilih member yg betul betul 'sahabat'.
hope korang luar sana jumpe kawan yg betul betul 'kawan'  :)
amin .

k, lah . take care.
last words , i love you , friends :)